fotobanner
Diensten

PA (Phased Array)Ultrasoon Phased Array (PA) is een geavanceerde methode van ultrasoon onderzoek dat stamt uit de medische toepassingen.

Phased Array ultrasoon onderzoek is qua basis principe niet anders dan standaard ultrasoon onderzoek. Het grote voordeel, en verschil, is dat met een multi-element ultrasoon taster een onderzoek wordt uitgevoerd. Waarbij de apparatuur in staat is om geluid onder verschillende hoeken in het materiaal te zenden en middels speciale software te verwerken tot een kleurenbeeld dat door de inspecteur dient te worden beoordeeld. Wanneer toegepast op metalen toont PA beeld een segment beeld dat gebreken, verborgen in een structuur of las kan onthullen.

Het gelijktijdig gebruiken van verschillende hoeken tijdens een inspectie heeft zijn voordeel in de praktijk al ruim bewezen en levert dus een uiterst betrouwbare inspectie op.


De PA-taster bestaat uit vele kleine ultrasone elementen, die elk afzonderlijk kan worden aangestuurd. Door het variëren van de timing, bijvoorbeeld door de elementen één voor één te laten pulseren in volgorde langs een rij, kan een hoek worden gegenereerd. Met andere woorden, kan de straal elektronisch worden gestuurd.

foto1
foto2
foto3